Maj 2020

Edhe këtë muaj jetuam përsëri të karantinuar. Përsëri, më e shumta e kohës, me pamundësi për të lëvizur me makinë në ditët e fundjavës.

Por disa nga anëtarët tanë gjetën shteg dhe dolën në natyrë. Prej tyre morrëm fotografi të cilat na ndihmojnë t’i sodisim ato vende që do i sodisim në ditët në vijim.

Ismail Shehu nuk harron të na sjellë lulet që e tërheqin më shumë në këto ditë pranverë e cila na dha ditë me të nxehtit afrikan më shumë se çdo pranëverë e mëparëshme.

1-2

Beonard Çuni e Nebi Ganellari nuk përtojnë të udhëtojnë deri 36 km për të soditur natyrën nga lartësitë e malit të Dajtit.

3-4

Por Ismaili nuk nguron të na sjellë edhe foto nga natyra.

5-6

Pëllumb Bisheva, i “bllokuar” në alpe, pati rastin të kalojë nga Valbona në Theth, madje të udhëtojë deri në Kapre dhe të na sjellë foto nga Syri i Kaltër.

7-8

David Hysi na solli foto nga Thethi duke shkuar atje nëpërmjet Qafë Thores, një habi e kalimit të automjeteve nëpër këtë qafë në këtë muaj të vitit.

9-10

“Arritjen” më të admirueshme alpinistike për muajin e realizoi Irena Negro e cila u ngjit në majën e Radohinës (2.569 m).

11-12

Përkujtimi i datës 25 maj, përvjetori i tetë i ngjitjes së majës Everest, mblodhi një grup të vogël anëtarësh tek Kafe Sofia, të ulur të distancuar nga njëri tjetri në kushtet e distancës sociale që kërkon karantinimi.

13

Dita e fundit e muajit na mundësoi të organizohemi  një grup i vogël dhe simpatik për të kaluar nëpër kreshtën e malit të Dajtit. Elementët atmosferikë, si mjegulla dhe shiu i rëmbyer i stinës, pasuruan emocionet dhe adrenalinën gjatë veprimtarisë.

14-15

 

16-17-18

 

Në mbyllje të kronikës mund të klikoni tek video që na dha rast Fation Plaku nga ngjitja e realizuar ne Malin e Hekurave në mesin e këtij muaji

Video – Maja e Hekurave

shbat