Kalendari përçapës i veprimtarive 2024

Viti 2024

Nr Muaji Veprimtaria që synohet Qasja nga
01 Janar Drugomiri

Alia/Roshi

Boga

Valbona

02 Shkurt Çardaku i Ducaj ose i Bogës

Gryk e Hapt

Ducaj/Boga

Valbona

03 Mars Maja e Qorres/Çikës

Bridashe

Llogora

Boga

04 Prill Maja Prozhmit

Trebeshina

Nikç

Katundishta

05 Maj Lek Gjeçi

Maja Hekurave

Takimi 25 Maj

Ducaj

Dragobia

Tiranë

06 Qershor Cokishta/Boji

Kacavarje Shtegu Dhenve

Vuthaj

Q Thore

07 Korrik Maja Kakisë/Boshit

Korab (një nga majat e pa ngjitura mbi 2.500 m)

Theth-Fushë Dënell

Radomira

08 Gusht Maja Gavnit

Maja e Madhe/Lugbati

Dragobia

Valbonë

09 Shtator Curraj i Epërm

Kacavarje

Lekbibaj

Do caktohet gjatë muajit

10 Tetor Karafili

Veleçiku

Lëpusha

Vrithi

11 Nëntor Guri i Topit

Mali Papatit

Miraka-Elbasan

Bastar i Mesëm – Tirana

12 Dhjetor Takimi Vjetor datë 8

Kështjella e Bashtovës

Tiranë

Peqini

Shënim 1: Veprimtaritë që shënohen me gërma në bold tregojnë veprimtarinë kryesore të muajit.

Shënim 2: Kalime të mundëshme për tu realizuar gjatë vitit në tre ose më shumë ditë janë:

 1. Llogara – Çikë – Pilur
 2. Bulqizë – Liqenet e Lurës
 3. Sylbicë – Lumi i Gashit – Begaj

Sqarime:

 • Në kalendar nuk vendosen data ngaqë veprimtaritë organizohen në fundjavën (duke filluar nga e para e muajit) që premton mot të mirë, në bazë të parashikimeve 3 deri 5 ditore,
 • Gjatë muajve Janar dhe Shkurt, por edhe në muajt e verës, Mali i Dajtit, Mali i Priskës, Mali me Gropa si dhe zonat malore që i përmban botimi “Climbing Guide book Tirana” për kacavarje shkëmbore do të jenë gjithnjë vende të mundëshme ku ne do të kryejmë veprimtari me synim stërvitor, kryesisht për të përvehtësuar teknika të kacavarjes në shkëmb (në një nga poligonet e kacavarjes), si dhe të kalimit të relievit të mbuluar me borë dhe/ose akull.
 • Në kalendar nuk mund të parashikojmë veprimtaritë që do të organizojnë organizata të tjera sportive në të cilat anëtarë të shoqatës sonë do të mund të marrim pjesë, si ato të vendit tonë ashtu edhe të FBAK-ut (Kosovë), BMU (Balkan Mountaineering Union), etj.
 • Në kalendar nuk mund të parashikojmë pjesëmarrje në veprimtaritë që pritet të organizojë FSHALTM.
 • Në rastet kur realizohet veprimtaria kryesore e muajit (do jetë e shkruar në bold) dhe kemi edhe fundjavë tjetër me mot të mirë, në kalendar shënohet edhe një veprimtari e dytë.
 • Në kalendar janë parashikuar dy takime për dy data të rëndësishme të Shoqatës: përkujtim festues në datën e ngjitjes së majës Everest (25 Maj 2012) nga gjashtë alpinistë shqiptarë si dhe datën e krijimit të shoqatës sonë (8 Dhjetor 2012). Këto dy veprimtari kanë karakter kryesisht shoqëror (“ejani të takohemi”). Në këto takime mund të caktojmë edhe takimin tematik të llojit “Mbledhje e Asamblesë”.
 • Dy veprimtari kanë një datë të paracaktuar sipas një rregulli:
 1. Në muajin Tetor do u bëhet thirrje për garën malore “Unaza e Priskës”. Do të organizohet (nëse do vendoset që të organizohet) të djelën e parë pas datës 15 Tetor.
 2. Në muajin Korrik veprimtaria “Masivi i Jezerës” do të organizohet, për çdo vit, në fundjavën e tretë të muajit. Kujtojmë se ky mal është ngjitur për qëllime argëtuese nga të rinj Shkodranë në 25 korrik 1934.

Shtesë: sipas rekordeve në datën 21 korrik 1927 është ngjitur nën drejtimin e Avni Zajmit një grup të rinjësh të Shoqatës Gjurmusia Shqiptare nga Tirana në majën e Tomorit. Këtë ditë ushtoi thirrja “zig zag, zig zag, hej hej hej, alpinista jemi ne”. Le ta kujtojmë në veprimtaritë e muajit korrik ditën e lindjes së kësaj thirrjeje (“Dita e Zig-Zagut”).

 

KALENDARËT E VEPRIMTARIVE NDËR VITE TË SHBAT

Kalendari i veprimtarive 2023

Muaji Veprimtaria Qasja nga
01 Janar Popllukë

Murgana

Mali me Gropa

Kilimanjaro

Rrogam/Valbonë

 

02 Shkurt Maja Livadhit

Bureto

 Boga
03 Mars Koritniku

Kollata

04 Prill Mali Skëndërbeut

Zgërdhesh

Qafë Shtama

Fushë Krujë

05 Maj Nëmërçka

Dhëmbel

Shëndëlli

Skore
06 Qershor Maja Kolajve

Maja Frashërit

Qafë Peja
07 Korrik Musalla

Livadhet e Bogëve

Maja e Thatë

Mont Blanc

Bullgari

Boga

Bogë

Shamoni

08 Gusht Maja Gramës Peshkopi
09 Shtator Gjeravica Bjeshka e Deçanit
10 Tetor Korab piramida 6 Radomira
11 Nëntor Maja Lek Gjecit

Maja e Qorres/Çikës

Ducaj

Llogora

12 Dhjetor Mbledhja Vjetore e Asamblesë

Mali me Gropa

Tiranë

Shëngjergj

 

Kalendari i veprimtarive 2022

Nr Muaji Veprimtaria që synohet Qasja nga
01 Janar  Qafa e Murrizit – maja e Sferdecit – Maja e Papatit – Maja e Rrasës

Maja e Livadhit

Shpirag

Bastar Murriz

 

Boga

Berat

02 Shkurt Skëndërbeu

Qlia-Zonja e Mirë – Vela

Kruja

Lezha

03 Mars Harap Jezera nga FSHALTM

Radohina

Fagu

Theth

Boga

Funari

04 Prill  

Maja Mesimerit (Cekut)

Mali Gribës/Këndervica

 

Vranisht

Nivica

05 Maj Ostrovica

Dita Everestit

Maja e Madhe

 

Vithkuqi

Kafe Sofia

Ducaj

06 Qershor Olimpi

Zhabore-Krasniqe-Brijas

Litochoro

Rrogam-Valbonë

07 Korrik Maja e Drenit Theth
08 Gusht Kokërhane

Maja e Lek Gjecit

Vuthaj

Ducaj/Makaj

09 Shtator Gryk e Hapt (Lugbat e mundëshme)

 

Valbona

 

10 Tetor Maja e Thatë

Maja Murgana

Valbone

Sotirë

11 Nëntor Maja e Roshit

Maja tre kufitare (2.365 m) në Dobërdol (me rastin e përvjetorit tê 110 të pavarësisë)

Maja e Dhembelit

Valbonë

Dragobi

 

Përmet

12 Dhjetor Dita e krijimit të shoqatës (10 vjetori në 8 Dhjetor)

Bridashe (10 Vjetori i veprimtarisë së parë)

Tiranë

Boga

Shënim: Veprimtaritë e shënuara me gërma në bold tregojnë veprimtarinë kryesore të muajit.

 

Viti 2021

Gjatë këtij viti, për arësye të Pandemisë Covid-19 disa veprimtari nuk u ndërmorrën

Nr Muaji Veprimtaria që synohet Qasja nga
01 Janar Mali Dajt

Mali me Gropa

Tiranë

Tiranë

02 Shkurt Kreshta e malit Dajt Tiranë
03 Mars Kreshta Qafë Murriz – Qafë Shtamë Tiranë – Krujë
04 Prill Maja e Çukës/Kulmakut

Petrelë Persqop

Valamare nga FSHALTM

Poliçan

Tiranë

 

05 Maj Shistavec dhe maja Kallabak

Bridashe

Shistaveci

Boga

06 Qershor Mali Arapit

Maja e Çikës

Theth

Llogora

07 Korrik

 

Jezera!  Veprimtari e përvitëshme e Shoqatës

Maja e Boshit

Valbona

Valbona

08 Gusht Stebleva dhe Maja e Kallkanit (2.128 m)

Bylis Alipostevan dhe Kanioni i Langaricës

Librazhd

Përmet

09 Shtator Peçmare dhe Qet Arushe Valbona
10 Tetor Gramoz

Mali i Trebeshinës

Erseka

Tepelena

11 Nëntor Mali i Korës Funari/Elbasani
12 Dhjetor Dita e krijimit të shoqatës; 8 Dhjetor

 

Tiranë

 

Shënim: Fjalët me gërma në bold tregojnë veprimtarinë kryesore të muajit.

 

Viti 2020

Viti i pandemisë COVI-19

Nr Muaji Veprimtaria që synohet Qasja nga
01 Janar Mali Dajt

Maja e Rosit

Mali me Gropa

Tirana/Linxa

Valbona

Murrizi/Shën Mëria

02 Shkurt Mali Qet Harushe dhe Mali Pecmare    

Kreshta e malit Dajt

Valbona

Nga Q Priska

03 Mars Gjallica

Mali Mardomit

Kolesiani  ZERO

Ducaj       ZERO

04 Prill Mali Gribës/Këndervica Nivica    ZERO
05 Maj Shistavec

Bobotok Kuk

Shistaveci   ZERO

Zhabi/Mali i Zi ZERO

06 Qershor Mali Brarit dhe Kanioni i Tujanit

Iballa

Tiranë

Puka

07 Korrik Jezera!  Veprimtari e përvitëshme e Shoqatës

Mali i Papadhisë – Qeparo

Valbona

Kuçi/Lumi Vlorës

08 Gusht Stebleva Maja e Kallkanit (2.128 m)

Kanioni i Shejit

Korab

Librazhd  ZERO

Bicaj

Radomira

09 Shtator Bizë Martanesh

Peçmare dhe Qet Arushe

Tirana  ZERO

Valbona  ZERO

10 Tetor Maja e Çardakut

Gara malore Unaza e Priskës – 18 Prill

Maja Papatit

Boga

Priskë  ZERO

Tirana/Rruga Arbërit

11 Nëntor Mali i Korës

Kështjella e Bashtovës

Funari/Elbasani

Peqini

12 Dhjetor Dita e krijimit të shoqatës; 8 Dhjetor

Ngjitje në majën Tito RMV

Mbledhja e Asamblesë dhe zgjedhjet për Kryetar dhe Kryesi

Tiranë

Brod – Kosovë

Tiranë

 

Viti 2019

Nr Muaji Veprimtaria që synohet Qasja
1 Janar Bridash

Mali me Gropa

Bogë

Tiranë

2 Shkurt Zona Korab

Petrelë

Kalaja Dodës

Tiranë

3 Mars  Çet Harushe-Pecmare

Mali Priskës

Valbonë

Tiranë

4 Prill Nemërçkë

Shpella e Pëllumbasit

Vrapimi malor “Unaza e Priskës”

Poliçan/Gjirokastër

Tiranë

21 Prill

5 Maj Majat Binjake

25 Maj, Përvjetori Everestit

Qafë Thore

Tiranë

6 Qershor Kollata

Maja Papingut

Valbonë

Poliçan Gjirokas

7 Korrik Divjakë – Karavasta

Liqeni Prespës maja Ivanit

Kanioni Holtës

Divjakë

Prespë

Gramsh

8 Gusht Jezera dhe Poplluka

Bylis-i antic + Kanioni Langaricës

Theth

Mallakstër Përmet

9 Shtator Mali i Bojit

Mali i Skëndërbeut

Vuthaj

Krujë

10 Tetor Mardom

Shkëlzen

Luboten

Ducaj/Bogë

Tropojë

Kaçanik

11 Nëntor Luboteni – Brezovicë/Kosovë

Liqeni i Sharkës dhe Kështjella e Prezës

Kaçanik

Tiranë

12 Dhjetor Veleçik

Dt. 8 përvjetori krijimit shoqatës

Mbledhje e Asamblesë (19/20)

Razëm

Tiranë

Tiranë

 

Viti 2018:

Nr Muaji Veprimtari të realizuara Verejtje/komente
1 Janar Maja e Dejës Macukull/Mat
2 Shkurt Majat e Dajtit Tiranë
3 Mars Fushata Valbonës/Ujvara Shën Pjetrit Zona Tiranë
4 Prill Shullani Radomirës Korab
5 Maj Maja e Madhe – Qafë Droçe

Takimi “Everesti” 25 Maj

Valbonë

Tiranë

6 Qershshor Blloku Qafë Thorë – Qafë Pejë Theth
7 Korrik Veprimtaria e Shoqatës; Blloku Jezerës Theth
8 Gusht Kanioni Holtës /Kanioni Osumit Gramsh
9 Shtator Tomor Berat – Dardhë
10 Tetor Valamare Gramsh
11 Nëntor Ngjitje në malin e Çikës dhe Qorres Llogora
12 Dhjetor Takimi Anëtarësisë më 8 Dhjetor

Shkëlzen

Kafe Sofia/Tiranë

Kërnajë – Tropojë

 

Viti 2017:

Nr Muaji Veprimtari të realizuara Verejtje
1 Janar Mali i Priskës Stërvitje e ngjitje
2 Janar Mali me Gropa Stërvitje e ngjitje
3 Janar Mali Hekurave Valbonë
4 Shkurt Shpella e Pëllumbasit Tiranë
5 Mars Maja Hekurave Edhe Valbonë
6 Mars Maja e Shtegut dhe Shtegu Bogë
7 Mars Maja Skëndërbeut Qafë Shtamë
8 Prill Kanioni i Holtës dhe Ujvara e Sotirës Gramsh
9 Prill Maja Jabllanicë Strugë
10 Maj Takimi përkujtimor i ngjitjes në majën Everest Kafe Sofia
11 Qershor Vermosh, Plvë, Gusi, Vuthaj
12 Qershor Bjeshkët Sylbicë, Dobërdol, Gash
13 Korrik Theth, Qafë Radohinë, Nikç, Razëm
14 Korrik Gjeravica Junik
15 Gusht Maja Marlulës – Vermosh; Vuthaj, Plavë, Gusi
16 Shtator Maja e Alisë dhe Popllukës Valbonë
17 Shtator Gërmia 2017 Prishtinë
18 Shtator Kacavarje Bovillë
19 Tetor Maja e Brijasit Valbonë
20 Tetor Rikonicion për krosin Unaza e Priskës Priskë
21 Tetor Kacavarje në Palestër Tiranë
22 Nëntor Via Egnatia – Maja Polis Elbasan-Librazhd
23 Nëntor Kanionet e Lumit të Bënçës Nivicë
24 Dhjetor NË PRITJE Ngjitje e malit të Dejës Burrel-Macukull

 

Viti 2016:

Nr Muaji Veprimtari të parashikuara Veprimtari në rajon
01 Janar Mali i Dajtit

Mali me Gropa

Malet e Motinës (Dragobi)

02 Shkurt Mali i Dajtit

Mali me Gropa

Malet e Motinës (Dragobi)

03 Mars Kollata Valbonë
04 Prill Shebeniku

Divjakë – Karavasta

05 Maj Kurora e Lurës
06 Qershor Kelmend Maja e Madhe
07 Korrik Kacavarje në Gjipe

Veprimtaria e Shoqatës (e Shtuna e tretë e muajit)

Blloku i Jezerës

08 Gusht Kanioni i Shejit (Gjallicë) dhe Maja e Korabit
09 Shtator Gërmia 2016

Q Thore Kllogj Rrethi i Vizhnjës PA Realizuar

 

U realizua pjesërisht

10 Tetor Ngjitje në zonën Ducaj
11 Nëntor Qafa e Çezarit Llogora dhe Qafa e Thellë Karaburun
12 Dhjetor Mali i Thatë – Pogradec
+ Dhjetor Zgjedhjet në organet drejtuese të Shoqatës Tiranë

 

Viti 2015

Për muajt Janar e Shkurt, një ditë në çdo fundjavë të lirë, u organizuan veprimtari në Malin me Gropa, Malin e Malit të Priskës me synim stërvitje dhe ngjitje.

Nr. Zona e veprimtarisë Muaji i realizimit
01 Mali i Priskës Janar
02 Mali i Hekurave Shkurt
03 Mali me Gropa Shkurt
04. Mali i Nëmërçkës Mars
05 Mali i Ostrovicës Prill
06 Mali i Koritnikut Prill
07 Mali i Qores Maj
08 Maja e Hekurave Qershor
09 Maja e Jezerës (veprimtaria e Shoqatës) Korriuk
10 Kanionet e Guakut dhe Osumit Gusht
11 Manastiret, Gryka e Rugovës dhe shpella e Gadimes Shtator
12 Mali i Gamit (Borville); kacavarje Shtator
13 Mali i Këndrevicës Tetor
14 Mali i Papatit Nëntor
15 Mali i Fagut Dhjetor
+ -Dy alpinistë, Ervin Dervishi dhe Marlen Malaj  synuan Majën Arrarat, Turqi

-Fation Plaku vet i dytë (me Artan Gaziun) u ngjit në Kilimanjaro

-Gerti Pishtari dhe një grup alpinistësh Kosovarë u ngjitën në majën MontBlanc

-Ermal Hasimja, Gjergj Bojaxhi dhe Artan Cami u ngjitën në Kilimanjaro

Shkurt

Shkurt

11 Korrik

Dhjetor

 

Viti 2014

Nr. Zona e Veprimtarisë Muaji kur u zhvillua
01 Maja e Kollatës – Valbonë Janar
02 Kreshta dhe/ose Unaza e Dajtit Shkurt
03 Aconcagua – Argjentinë Shkurt
04 Mali i Thatë – Alarup Mars
05 Maja e Jezerës – Valbonë Mars
06 Mali me Gropa Mars
07 Mali i Cukalit – Shkodër Prill
08 Seminar në ndihmë të komunitetit – Valbonë Prill
09 Shpella e Pëllumbasit Maj
10 Maja e Gjallicës dhe Festa e Gjallicës Maj  dhe 7 Gusht
11 Shtegu i Dhenve dhe Majat Binjake Qershor
12 Blloku i Radohinës – Qafë Thore Korrik
13 Valbona Gusht
14 Kalaja e Petrelës – Përsqoll Shtator
15 Valamarë Tetor
16 Mali i Tomorit – Dardhë Tetor
17 Dajt dhe Karaburun Nëntor
18 Qafë Shtamë – Mali i Skëndërbeut Nëntor
19 Razëm – Veleçik Dhjetor

 

Viti 2013

Nr. Zona e veprimtarisë Muaji kur u zhvillua
01 Mali i Dajtit – Ngjitje e stërvitje Janar dhe Shkurt
02 Macukull Mali me Gropa – Ngjitje e stërvitje Shkurt dhe Mars
03 Maja Veleçik – Razëm Shkurt
04 Liqeni i Sharkës dhe Kështjella e Prezës Prill
05 Krujë dhe Sari-Salltik Prill
06 Vija Egnatia dhe Maja Polis Prill
07 Zona e Kuçit (Rikonicion) Maj
08 Alaska – Ngjitje në majën Denali Qershor
09 Theth dhe maja e Jezerës Korrik
10 Valbonë dhe Maja e Kollatës Gusht
11 Kanionet e Osumit Shtator
12 Maja e Brijasit – Valbonë Shtator
13 Maja e Hekurave Tetor
14 Ducaj dhe Maja e Rabës Tetor
15 Macukull – Maja e Dejës Dhjetor

 

Viti 2012

Nr. Zona e veprimtarisë Muaji kur u Zhvillua
01 Mali i Bridashes – Zona Bogë Dhjetor

………………………………………………………………………………………………….