Historik

petrarca-francesco

Patriarku, Tatëmadhi i Alpinizmit

Letra dërguar Dionisio da Borgo-s nga Francesco Petrarka më 1336. Francesco Petrarca, filozof, poet dhe udhëtar, ka pas lindur më 20 Korrik 1304 në Arezzo. Më 1312 familja e tij u vendos në Carpentras, pranë Avignon. Ai është konsideruar një

old pic

Të dhëna nga Historia e Turizmit dhe Alpinizmit

Alpinizmi në Shqipëri erdhi, me sa duket, nëpërmjet turizmit. Vitet 1920-të ishin vite të cilat edukuan një brez të rinjsh të cilët ishin entuziastë që të ‘bënin Shqipërinë’ dhe për këtë ka mjaft dëshmi që flasin për dëshirën e tyre

mali_dajtit

Alpinistë që kanë përfaqësuar Klubin e Tiranës deri më 1992

Ali Ago Aleksandër Bojaxhi (alpinist dhe trajner) Aleksandër Tapia Altin Sofroni Agim Mema Agron Shera Andon Tapia (alpinist dhe trajner) Arben Qato Ardian Kurti Artur Gorishti Artur Shehu Astrit Omeri (alpinist dhe trajner) Avduraman Kuka Bujar Kokoshi Dashamir Fejzo Dragush