Njohuri

Gropa e Portes nen Shtegun e Dhenve

Higjena dhe regjimi ditor i alpinistit

Ruajtja dhe forcimi i shëndetit të sportistit nuk mund të arrihet pa respektuar disa rregulla higjenike dhe veçanërisht pa respektuar regjimin ditor i cili konsiderohet si bári më i mirë që ndihmon në aritjtjen e rezultateve të dëshiruara si në

Panorame ne Bridashe

Kohëzgjatja për disa itenerarë

Mali i Dajtit. Qafë Priskë – Kampi i punëtorëve; 50 min. Kampi i punëtorëve (sot King Park) – Maja mbi kamp; 2 h. Kampi i puntorëve – kurrizi i malit; 1 h 30 min. Kampi i punëtorëve – vilat; 10

Mali i Dejes

Malet më të larta të Shqipërisë

Tabela e maposhtëme na njeh me malet më të larta të Republikës së Shqipërisë të cilat kanë vlera alpinistike dhe argëtuese: Emërtimi i majës Zona ku bën pjesë Lartësia në metra Korabi Vargu lindor 2751 Jezera Bjeshkët e Namuna 2694

mali_dajtit

MALI i DAJTIT për Argëtim

Lehtizat në Malin e Dajtit janë gjithnjë shlodhëse, qetësuese dhe frymëzuese. Ky mal ka bukuri të veçantë në stinën e vjeshtës në periudhën midis javës së fundit të muajit Tetor (në mvartësi të kushteve të motit) e deri në mesin